About these ads

Zora dubrovačka

14.09.2013

Sapunice


U neponovljivoj ljubavnoj priči, dvoje mladih u Dubrovniku tijekom Domovinskog rata bori se za svoje snove. U nedjelju, 15. rujna u 20:05 sati na Novu TV stiže nova telenovela “Zora dubrovačka”.

Zora dubrovačka

Radnja priče “Zora dubrovačka” smještena je početkom devedesetih, kad je Dubrovnik bio pod stalnom opsadom mjesecima. Priča o ukradenoj mladosti dvoje mladih ljudi koji će zbog domovinskog rata brže odrasti i sazrjeti podsjetit će nas na snagu ljubavi. Između Mara i Judite, glavnih junaka ove priče, ljubav je rođena na prvi pogled.

Kasno je ljeto 1991. godine u Dubrovniku. U Hrvatskoj su već uvelike započela strašna ratna zbivanja, dok najljepši grad na svijetu još uvijek odolijeva napadima agresora.

Judita Knego je izuzetno lijepa, tiha i nježna djevojka koja ni ne može predočiti ljudsko zlo i ratne strahote koje će se uskoro sručiti nad njenim rodnim gradom. Juditina majka Maris Knego, nasljednica je stare plemenitaške dubrovačke obitelji Menčetić. Udana je za Dživa Knega, markantnog i izuzetno sposobnog dubrovačkog poduzetnika za kojim uzdišu mnoge žene. U vili Menčetić s obitelji Knego žive još i kućna pomoćnica Magdalena te njezina kći Jana. Jana i Judita su najbolje prijateljice, međutim zavist koju Jana od malena osjeća prema svojoj bogatoj prijateljici pojačat će se kad se zaljube u istog muškarca.

Maro Kesovija je hrabar, ambiciozan i pošten momak. Živi s ocem i majkom u malom mjestu Gruda u Konavlima gdje se dugo godina uspješno bave poljoprivredom. Na procesiji “Svetog Križa“ Maro prvi put ugleda Juditu i postaje očaran tom zagonetnom, prekrasnom djevojkom. Preko svoje improvizirane radio stanice Maro pokušava ući u trag ljepotici, no Janina glavna preokupacija postaje spriječiti susret Mara i Judite. Iz nepovoljne situacije Juditu spašava upravo Maro. Oni provode romantičnu noć na Srđu.

U rano jutro 1. listopada 1991. najgori mogući užas zadesio je grad stoljetne kulture. Dubrovnik je napadnut. Granata je pogodila utvrdu na Srđu nedaleko od mjesta na kojem su Judita i Maro proveli svoju prvu ljubavnu noć. U prašini koja se digla od udara granate Maro ugleda Juditu koja beživotno leži na zemlji.

Hoće li neizmjerna ljubav prevladati ratne i životne prepreke moći ćete pratiti svakog radnog dana u 21:00 sat na Novoj TV.

About these ads
,

O autoru Tina Pavić

Tina je izvršna urednica portala MojaTV. Uređuje i objavljuje najave TV serija i emisija koje se prikazuju na domaćim nacionalnim i kabelskim TV kanalima.

Pogledaj sve postove od Tina Pavić

Društvene mreže

Pratite nas putem društvenih mreža.

Nijedan komentar do sada.

Komentiraj

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Log Out / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Log Out / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Log Out / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Log Out / Izmijeni )

Spajanje na %s

Prati

Get every new post delivered to your Inbox.

Pridruži se 478 drugih sljedbenika