About these ads

U dobru, zlu i kiču (My Big Fat Gypsy Wedding)

05.04.2013

Dokumentarci


Od ekstravagantnih dječjih proslava pa sve do najvećih vjenčanja u zemlji, gledatelji će vidjeti jedinstveni način života nomada i Roma Velike Britanije.

U dobru, zlu i kiču

RTL Televizija donosi najpopularniji britanski dokumentarni serijal “U dobru, zlu i kiču”. Prva sezona ovog iznimno hvaljenog serijala rađenog u produkciji Channel 4 i ITV-ja sastoji se od pet epizoda, a gledatelje vodi u domove i život Roma i nomada, te najveće proslave u njihovu kalendaru. Od ekstravagantnih dječjih proslava pa sve do najvećih vjenčanja u zemlji, u pet nastavka se prikazuje jedinstveni način života nomada i Roma Velike Britanije. Stotinama su godina romski način života obilježavale dnevne tradicije i skromne želje, no tada se njihov svijet sudario sa 21. stoljećem. Uz dosad neviđen pristup najtajnovitijim zajednicama Velike Britanije, ova svjetski popularna serija otkriva sve tajne i običaje s kojima se nikad niste susreli. Do sada su snimljene dvije sezone (12 epizoda), a snimanje treće planirano je ove godine. Iako je serijal donio mnoge kontroverze u Velikoj Britaniji, eksplozivna popularnost aktera showa odjeknula je na svim kontinentima – od Azije, preko Europe, pa sve do Amerike. Čak je i najpoznatiji televizijski producent, Simon Cowell, prepoznao kvalitetu dokumentarnog serijala te pokazao interes za stvaranje američke inačice.

Prva epizoda donosi dvije paralelne priče. Pričest djevojčice Margarethe i njezinog brata John Boya te vjenčanje šesnaestogodišnje Josie i njezinog zaručnika Swanleya. Djevojčica Margareth svoju prvu pričest doživljava kao pripreme za svoje vjenčanje. Pri izradi haljine korišteno je više od pet metara materijala, a ista teži trostruko više od Margareth. Iako se poznaju tek četiri mjeseca, Josie i Swanley sigurni su u svoju ljubav. Budući da im zajednica nameće stroga pravila udvaranja, Josie nije smjela priči svom odabraniku, niti stupiti s njim u intimni odnos prije braka. U braku je točno određen status žene i muškarca. Tako je, primjerice, muž zadužen za financije, dok žena obavlja kućne poslove. Osim priprema za njihov veliki dan, gledatelji upoznaju Josiene prijateljice Cheyenne i Montanu, koje još uvijek traže svoju bolju polovicu. No što točno traže u njemu kad su sa 16 godina još uvijek slobodne?

U prvoj epizode gledatelji se upoznaju sa tradicijom i pravilima Roma i nomada u Velikoj Britaniji. Svaki petak od 21:10 RTL Televizija donosi dokumentarni serijal “U dobru, zlu i kiču”.

About these ads
,

O autoru Tina Pavić

Tina je izvršna urednica portala MojaTV. Uređuje i objavljuje najave TV serija i emisija koje se prikazuju na domaćim nacionalnim i kabelskim TV kanalima.

Pogledaj sve postove od Tina Pavić

Društvene mreže

Pratite nas putem društvenih mreža.

Nijedan komentar do sada.

Komentiraj

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Log Out / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Log Out / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Log Out / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Log Out / Izmijeni )

Spajanje na %s

Prati

Get every new post delivered to your Inbox.

Pridruži se 478 drugih sljedbenika