About these ads

Smrtonosnih 60 (Deadly 60)

05.10.2012

Dokumentarci


Putujući preko šest kontinenata – kroz šume, pustinje, močvare, mora, Steve Backshall je u potrazi za 60 smrtonosnih životinja.

Smrtonosnih 60

Dokumentarna serija od 13. listopada subotom u 17:15 na RTL Televiziji

Putujući preko šest kontinenata – kroz šume, pustinje, močvare, mora, Steve Backshall je u potrazi za 60 smrtonosnih životinja. Svaka epizoda donosi priču o nekoliko opasnih životinja koje je Steve locirao u njihovom prirodnom staništu. Čak i one koje su nam se do sada činile bezopasnima, mogu biti smrtonosne, ali jednako tako i fascinantne. Doznajemo što ih čini toliko opasnima i kako njihovo predatorsko ponašanje utječe na ekosistem, no naučit ćemo i mnoštvo zanimljivih detalja o svijetu oko nas. Jeste li znali da vodenkonj ubije više osoba od bilo koje druge životinje u Južnoj Africi? Bez obzira na svoje kratke noge i krupno tijelo, on može bez problema pretrčati čovjeka. Jeste li znali da je sipa jedna od najinteligentnijih vrsta u porodici beskičmenjaka? Sipa ima tri srca te može mijenjati boju, što nije samo način kamuflaže i približavanja plijenu, već i komuniciranja. Od malih predatora kao što su pauci, do velikih poput krokodila i morskih pasa, Steveovo putovanje i avanture Južnom Afrikom, Australijom, Indijom, Malezijom, Europom i Sjevernom i Južnom Amerikom pokazat će nam kakve sve opasnosti i ljepote krije životinjski svijet.

Svaka epizoda donosi priču o nekoliko opasnih životinja koje je Steve locirao u njihovom prirodnom staništu. Čak i one koje su nam se do sada činile bezopasnima, mogu biti smrtonosne, ali jednako tako i fascinantne. Doznajemo što ih čini toliko opasnima i kako njihovo predatorsko ponašanje utječe na ekosistem, no naučit ćemo i mnoštvo zanimljivih detalja o svijetu oko nas. Jeste li znali da vodenkonj ubije više osoba od bilo koje druge životinje u Južnoj Africi? Bez obzira na svoje kratke noge i krupno tijelo, on može bez problema pretrčati čovjeka. Jeste li znali da je sipa jedna od najinteligentnijih vrsta u porodici beskičmenjaka? Sipa ima tri srca te može mijenjati boju, što nije samo način kamuflaže i približavanja plijenu, već i komuniciranja. Od malih predatora kao što su pauci, do velikih poput krokodila i morskih pasa, Steveovo putovanje i avanture Južnom Afrikom, Australijom, Indijom, Malezijom, Europom i Sjevernom i Južnom Amerikom pokazat će nam kakve sve opasnosti i ljepote krije životinjski svijet.

U produkciji BBC-ja, ova popularna i hvaljena dokumentarna serija, koja je bila nominirana i za BAFTA nagradu, prikazuje se na CBBC kanalu već tri godine i isto toliko sezona.

Sezona 01, epizoda 01-02/26 – South Africa
U Južnoj Africi Steve Backshall je sa svojom ekipom u potrazi za životinjama koje većina Afrikanaca izbjegava kada god može. Početak snimanja nije bio lagan. Neplanirani susret s ljutitim vodenkonjem prouzroči pomutnju i skoro završi loše za Stevea. Pomalo potresen, ali ne i obeshrabren, Steve želi doznati koja je lokalna zmija najsmrtonosnija. Je li to crna mamba, piton ili možda neka druga? Ubrzo padne noć, a opasnosti ne manjka – kampiranje doista nije ugodno kada golemi pauci i škorpioni vrebaju posvuda.

About these ads
,

O autoru Antonio Horvat

Antonio je urednik portala MojaTV. Uređuje i objavljuje generalne najave igranih i dokumentarnih serija koje se prikazuje na domaćim nacionalnim TV kanalima.

Pogledaj sve postove od Antonio Horvat

Društvene mreže

Pratite nas putem društvenih mreža.

Nijedan komentar do sada.

Komentiraj

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Log Out / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Log Out / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Log Out / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Log Out / Izmijeni )

Spajanje na %s

Prati

Get every new post delivered to your Inbox.

Pridruži se 479 drugih sljedbenika