About these ads

Jezikova juha

01.10.2009

Najave, TV emisije


Jezikova juha“ je novi reality show koji je utemeljen na britanskom showu „Ramsay’s Kitchen Nightmares“, koji je osvojio brojne BAFTA i Emmy nagrade. Premise emisije su jednostavne: naš vrhunski kuhar (chef) Stephan Macchi putovat će Hrvatskom svakoga tjedan posjećujući novi restoran koji ima problema s privlačenjem gostiju.

Stephan Macchi: Jezikova juha

Jezikova juha - novi reality show gastro stručnjaka Stephana Macchija

Njegov će zadatak biti pomoći vlasnicima restorana, njihovim kuharima, konobarima i drugom osoblju da svoj restoran učini uspješnim. „Jezikova juha“ će gledateljima pružiti jedinstveni uvid u svijet profesionalne pripreme hrane, iza kulisa i na dosad neviđeni način. Snimanje ovog reality showa počinje 31. kolovoza, a snimit će se 12 epizoda. Prikazivanje će krenuti sredinom listopada, jednom tjedno u udarnom terminu.

Stephan Macchi kulinarstvom se počeo baviti sa sedam godina. Podrijetlom Francuz, školovao se u Francuskoj, gdje je nakon četverogodišnjeg školovanja stekao tri diplome. Radio je u Provansi, u restoranu Le Clos de la Violette s dvije Michelinove zvjezdice, a prije 12 godina je zbog ljubavi stigao u Hrvatsku: tu se oženio, radio je u hotelu Boškinac na Pagu te u zagrebačkoj konobi Mašklin i Lata, a posljednje tri godine vodi vlastitu tvrtku za trgovinu delikatesama.

„Ramsay’s Kitchen Nightmares“ producira britanska produkcijska kuća „Optoman“, a emitirala se na Channel 4 u Britaniji i na FOX-u u SAD-u. Isti je format prilagođen i produciran u nekoliko zemalja diljem svijeta (npr. Njemačka, Grčka), s velikim uspjehom.

Gordon Ramsay (42) jedan je od najpoznatijih britanskih profesionalnih kuhara (chef) i vlasnika restorana. Dosad je uspio osvojiti ukupno 16 Michelinovih zvjezdica, a 2001. je postao jedan od samo tri chefa u Velikoj Britaniji koji ima 3 Michelinove zvjezdice istovremeno. Prema kriteriju Michelinovih zvjezdica, Ramsay je trenutno treći najbolji kuhar na svijetu. On je chef u britanskom originalu pod nazivom „Ramsay’s Kitchen Nightmares“, koji je u Britaniji doživio 5 sezona, a u Americi 2 sezone pod nazivom „Kitchen Nightmares“.

About these ads

O autoru Moja TV

Moja TV je online od 2007. godine, a u protekle tri godine postao je jedan od najprepoznatljivijih portala o televiziji koji svakodnevno privlači desetke tisuća posjetitelja željnih informacija iz TV svijeta.

Pogledaj sve postove od Moja TV

Društvene mreže

Pratite nas putem društvenih mreža.

Nijedan komentar do sada.

Komentiraj

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Log Out / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Log Out / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Log Out / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Log Out / Izmijeni )

Spajanje na %s

Prati

Get every new post delivered to your Inbox.

Pridruži se 478 drugih sljedbenika