About these ads

Da, draga (Yes Dear)

19.05.2008

Serije


“Da, draga” obiteljska je komedija o dva bračna para iz iste obitelji s oprečnim mišljenjima o ljubavi, braku i odgoju djece.

Greg (Anthony Clark) i Kim (Jean Louisa Kelly) Warner imaju malog sina, a drugo je dijete na putu. Oni se iz dana u dan muče i pokušavaju biti najbolji mogući roditelji. Kim je neurotična kućanica, a Greg je uspješan poslovni čovjek, makar je njegov najteži posao smirivanje Kim dok pokušavaju odgajati svog sina Sama. Istodobno, Kimina sestra, Christine Hughes (Liza Snyder), vrlo je smirena majka dvoje djece koja stalno podsjeća Kim na to da joj život nikada neće biti savršen. Christinein muž Jimmy (Mike O’Malley) smatra da je njegova dužnost stalno dijeliti svoju filozofiju o odgoju sa šogorom jer smatra da on mora biti dobar otac i muž, ali i ostati muškarac.

Christine i Jimmy žive kao gosti u Kiminu i Gregovu domu, a kasnije tijekom serije uspiju kupiti kuću u neposrednom susjedstvu. Ovo je tipična obiteljska serija sastavljena od polusatnih epizoda, a svaka je epizoda gotovo u potpunosti neovisna od ostalih. U epizodama je prikazan niz komičnih situacija koje su posljedica zajedničkog života dviju sestara i njihovih obitelji.

Greg Warner & Kim Warner (Anthony Clark & Jean Louisa Kelly)
Greg i Kim mladi su par koji živi u Los Angelesu. On radi u filmskoj industriji, a ona je kućanica i brine se o njihovu malom sinu Sammyju. Greg, vrlo odgovoran otac i suprug, teško pronalazi način da svoju suprugu Kim uvjeri da prema svojim roditeljskim obvezama pristupa ležernije. Primjerice, noću je Kim u stanju buditi se svakog sata kako bi provjerila da je s njihovim sinom sve u redu. Kim ništa nije važnije od najsavršenijega mogućeg odgoja svoje djece. Zato će provesti sate da bi nabavila i pripremila zdrav obrok od organskih namirnica, a Greg će sate i sate provoditi u parku jer Kim misli da obitelj treba što više vremena provoditi na svježem zraku.

Jimmy Hughes & Christine Hughes (Mike O’Malley & Liza Snyder)
Christine je Kimina starija sestra. Ona i njezin suprug Jimmy poprilično su liberalniji u svojim životnim stavovima. Dok Kim sprema organsku hranu, Christine smatra da su hamburger i prženi krumpirići najbolji obrok za djecu. Jimmy, s druge strane, smatra da je kasino neusporedivo zabavnije mjesto za klince nego kakav zeleni, dosadni park. Oboje pak misle da se ne trebaju osobito truditi oko odgoja jer je najbolje pustiti da sve ide svojim tokom.

About these ads

O autoru Ines Horvat

Ines je suradnica portala MojaTV koja objavljuje najave programskih sadržaja koji se prikazuju na domaćim kabelskim kanalima (FOX, HBO).

Pogledaj sve postove od Ines Horvat

Društvene mreže

Pratite nas putem društvenih mreža.

Nijedan komentar do sada.

Komentiraj

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Log Out / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Log Out / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Log Out / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Log Out / Izmijeni )

Spajanje na %s

Prati

Get every new post delivered to your Inbox.

Pridruži se 478 drugih sljedbenika